onsdag 13 augusti 2008

I lilleputtarnas land

Här i lilleputtarnas land, Åland förbryllas man över mycket. Här kommer några exempel, luta er tillbaka och njut.

Man har en liten holme som man kallar lilla holmen. Här är det mesta förbjudet, se förbudsskyltarna till höger på bilden. Man får inte cykla, ta med hunden, dricka ur glasflaska och inte mata fåglarna. Men i övrigt så gick allt bra, man fick andas, titta och vara glad..

I lilleputtarnas land så behövs det inte så många vägar. Här finns det fyra huvudvägar och dom har helt sonika fått namnen 1, 2, 3 och 4. Dessa huvudvägar binder samman de större byarna med Mariehamn på något sätt.

Vi blev mäkta förvånade då Ben & Jerrys glassar hade hittat till ön. Men vad låg brevid deras glassar i glassfrysen? En Tom-killer i form av glassfyllda pannkakor från Pirkka. Haha, tur att Tom bor i Sverige. ;)

Om de glassfyllda pannkakorna var Tom-killer så är denna definitivt en Rickard-killer. Chokladöverdragna chips! Vilket jävulskap mot mänskligheten. Tur att dessa inte finns att köpa i Sverige.

Nästa hit var korvbröd med snömos (grädde). Fast på Åland kallas dom för gräddmunk men det är ju korvbröd med vispgrädde i helt enkelt. Sjukt som tusan! Säljes bland andra bakverk i butiken (ej i korvkiosken).


Här på Åland är det hårda bud också. Är man lite skadad, typ brutit benet och använder parkeringsplatsen för handikappade så är man invalid. I Sverige är man handikappad men här är man invalid istället. Jag tror att baktanken är att man vill komma till bukt med felparkerande idioter. För det är väl ingen som vill felparkera och få en invalid-stämpel bara för att dom är lata? ;)

Idag blev jag guidad runt på ön av mina åländska flickvän. Vi cyklade runt och myste på som två motionärer.

/Rickard Mattsson

3 kommentarer:

Tom sa...

Åland nästa!!!!

Rickard Mattsson sa...

Det är nog bäst för din hälsa om du stannar i Sverige. ;)

Anonym sa...

men va fan, chokladöverdragna chips! Importuppdrag startat.