tisdag 9 december 2008

Ånge extreme challenge 2008

Ämnet har varit aktuellt förut. Att alla paket som går med Posten till norrland måste passera Ånge. Nu har jag ett exempel från verkligheten som jag tänkte delge er. I början av december beställde jag lite hjärtmedicin från en butik på nätet. Ordern gick iväg redan efter någon dag. Jag fick ett mail om att mitt paket var på väg. Mitt utlämningsställe är ICA Maxi i Birsta, cirka 1 mil norr om Sundsvall. Efter några dagar får jag en SMS-avisering med ett referensnummer. I SMS:et står det att mitt paket anlänt till ICA Kvantum Nivrena i Kvissleby (cirka 1 mil söder om Sundsvall). Jag ringde direkt och kollade om mitt paket låg där. Jadå, mycket riktigt, paketet hade blivit felsorterat. Personalen på ICA Kvantum i Kvissleby lovade att ordna till detta åt mig så jag fick mitt paket till mitt närmaste utlämningsställe istället.

Idag på morgonen får jag ytterligare ett SMS från Posten, dom ville bara påminna om att mitt paket fortfarande ligger kvar på ICA Kvantum i Kvissleby. Jag började då kolla upp vart mitt paket egentligen är. Ringde till ICA Kvantum i Kvissleby och frågade, där fanns inte mitt paket. Ringde därefter till ICA Maxi i Birsta dit mitt paket egentligen skulle skickas. Inte heller där fanns mitt paket. Återstod då att ringa Posten och fråga. Svaret jag fick av dem var att dom inte kunde söka reda på mitt paket eftersom jag bara hade ett referensnummer. Dom behövde kollinummret för att göra en sökning. Okej, jag hade inget kollinummer eftersom jag inte fått det från företaget jag beställt varorna ifrån. Mailade företaget och fick efter ett kort tag mitt kollinummer. Gick direkt in på Postens hemsida och gjorde en kollisökning. Vad tror ni har hänt? Det finns vissa ledtrådar i bilden ovan...

ICA Kvantum i Kvissleby har gjort helt rätt och sagt åt Posten att dom levererat paketet fel. Dom verkar även ha meddelat att paketet ska till ICA Maxi i Birsta. Posten har då snällt tagit hand om paketet men istället för att låta det gå raka vägen mellan ICA Kvantum i Kvissleby och ICA Maxi i Birsta (cirka 2 mil) skickar dom det såklart till Ånge för omsortering (ca 20 mil tor.). Hmm, mycket intelligent! Man ser även att samma paket sorterats två gånger i Ånge samma dag. Först klockan 19:07 och sedan 20:08. Vad som hände paketet däremellan förtäljer inte historien.

Nu återstår bara att se om jag får mitt paket levererat. Det finns ju lite olika varianter på vad som kan hända nu. 1, paketet kommer till mitt rätta utlämningsställe och jag får ett sms som säger att mitt paket nu kan hämtas på ICA Maxi i Birsta. 2, mitt paket kommer återigen att levereras till ICA Kvantum i Kvissleby. 3, mitt paket är på väg tillbaka till företaget som skickade det till mig. Historien är ju helt klart värd att följa upp. Jag återkommer nog i frågan om hjärtmedicinen jag beställde kommer fram innan min medicin är slut. ;)

/Rickard Mattsson

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hjärtmedicin från en butik på nätet...?

Rickard Mattsson sa...

Ja det gäller ju att våga för att vinna. När finanskrisen lägger sig över Sverige måste man ta till nya medel för att skaffa billig hjärtmedicin. ;)

Anonym sa...

Hjärtmedecin och tävla på elitnivå???

Rickard Mattsson sa...

Ja, ser du nåt problem med det? ;)