lördag 31 maj 2008

Energitrampet 2008

Inför Energitrampet hade jag satt ribban riktigt lågt av flera olika anledningar. Dels visste jag att jag var rejält nedtränad sedan passar inte banan mig efter som den är helt platt. Målet var egentligen bara att komma imål helt enkelt. Ett plus tänkte jag kunde vara om jag lyckades skrapa ihop några fler poäng i Svenska Cupen.

När vi kom till Västerås på fredag kväll var det tropisk hetta med strax under 30 grader. När vi vaknade på lördag morgon hade temperaturen gått ned lite och det blåste en lätt vind.

Innan start såg jag cykeln ovan som måste tillhöra en motionär. Ryggfickor verkar inte existera i den världen utan här väljer man att helt sonika att tejpa fast bananen på ramen. ;)

Uppvärmningen inför Energitrampet kändes som vilken uppvärmning som helst. Jag kunde inte då avgöra om benen var med mig eller inte. Däremot kunde jag smärtsamt konstatera att snoret fortfarande rann ur näsan och att halsen fortfarande var kass. Pulsen var skumt hög också, strax innan start låg den typ runt 80-90 bpm vilket inte är normalt. Kroppen kändes bra ändå så det fick helt enkelt bära eller brista, man åker inte till Västerås för att lägga sig raklång på gräsmattan och äta glass!

På startlinjen stod 145 elitcyklister idag. När starten gick och vi blev släppta av masterbilen blev det direkt ett högt tempo. Min puls var konstant nära max och hela tiden över tröskelpuls. Då var jag nära att bryta eftersom jag kände att kroppen var riktigt trött och trög. Tempot gick sedan ned en aning men det var väldigt ryckig körning hela loppet igenom. Vurporna avlöste varandra men jag lyckades undvika alla, några med en hårsmån faktiskt. När vi började närma oss målet i Västerås var klungan fortfarande ganska stor, enligt uppgift var den minst 70 cyklister stor. Den sista halvmilen försökte jag konstant att leta en bra position i klungan men jag var inte ensam om att göra det...

In mot målet gick det tokigt fort och jag tyckte att jag trots förutsättningarna hängde med bra. Många hade helt slut på krut i benen medan andra var mer pigga. Jag tryckte på så gott det gick och plockade några placeringar de sista hundra metrarna in mot mållinjen. I den preliminära resultatlistan fick jag plats 45 av 145 startanden och det är jag grymt nöjd med idag. Tror dock att min placering egentligen blev bättre så vi får se om det kommer någon reviderad resultatlista senare. Det blev med andra ord några till poäng i Svenska Cupen vilket glädjer mig med tanke på förutsättningarna.

När Energitrampet var avklarat åkte vi direkt till Hallstahammar eftersom min flickvän ska vara med på en Triathlon-tävling på söndag. Själv ska jag träna distans är det tänkt. Vi köpte med oss wiskey-marinerat kött och potatissallad med aioli-smak. Det blev en riktigt god middag som avslutning på en riktigt varm och trevlig dag. Ja hur varmt var det egentligen idag? Termometern i husbilen visade strax över 31 grader vid 17-tiden ikväll så jag vill inte veta hur varmt det var under dagen.

Här i Hallstahammar bor vi vid Skantzsjön, precis vid starten för Triathlon-tävlingen. Nu på kvällen rekade vi banan som ska avverkas imorgon och tog då bilden ovan. Det är riktigt fint här, helt magiskt faktiskt.


Här är det meningen att flickvännen ska gå imål imorgon...

Jo förresten, efter min målgång blev det faktiskt glass men då var jag värd det!

/Rickard Mattsson

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hur gick det på triathlon tävlingen då? Jag var själv där nere och tävlade, synd att jag inte visste att ni var där:( Själv hade jag lite halvsega ben på cyklingen och kunde inte rycka ifrån de andra förren på sista varvet(sprint). Dock är löpningen fortfarande min svaghet så luckan på 20s räckte inte:P

Rickard Mattsson sa...

Nicke: Annika fick bryta under löpmomentet eftersom hon hade glömt att ta sin astma-medicin.

Själv körde jag distans nästan hela dagen och missade tyvärr en stor del av Triathlon-tävlingarna. Såg dock att det gick bra för dig, grattis!