torsdag 15 maj 2008

Livet som villaägare

Att vara villaägare är härdande på många sätt. Man upphör aldrig att förvånas över vad som kan hända. För två veckor sedan gav vår diskmaskin upp och slutade att pumpa ut vatten. Detta resulterade i att stora delar av vårt kör blev neddränkt med vatten.

Vattnet letade sig ned genom golvet och sipprade ut genom taket i källaren. Efter kontakt med försäkringsbolaget skickade de en besiktningsman som mätte fukten i golv och tak. Nu har en byggfirma varit på plats och rivit ned en del av taket i källaren.


En avfuktare håller nu på att torka upp vårt golv och tak så det inte blir några bestående problem med fukt och mögel. Som tur var verkar det som vi inte behöver betala ett öre eftersom vi hade rätt försäkring samt en tilläggsförsärkring för att slippa självrisken. Tur att det kan bli rätt någon gång. Dessutom har alla inblandade parter hanterat det hela hur smidigt som helst, jag har blivit förvånad mer än en gång.

I söndags fick vår diskmaskinen rött kort och förpassades ut ur vårt hus. Inom kort ska en ny införskaffas. Det kommer att kännas konstigt med en ny diskmaskin då vår gamla hörde hemma på diskmaskinshistoriska museumet.

Livet som villaägare är inte alltid en dans på rosor...

/Rickard Mattsson

Inga kommentarer: