fredag 23 maj 2008

Föreläsning

För några veckor sedan fick jag ett oväntat samtal från en kvinna på min arbetsplats. Hon hade på något sätt fått reda på att jag var cyklist och även läst lite här på bloggen. Hon undrade nu om jag ville föreläsa om min cykelsatsning inför några andra grupperingar på min arbetsplats. Efter två sekunders funderande tackade jag ja till erbjudandet och sedan började jag sätta ihop en presentation med mycket bilder från de senaste åren.

I onsdags var det så dags. Jag äntrade scenen i jobbets resturant och började berätta om cykling, min bakgrund, förberedelserna inför 2008 samt nuläget. Jag hade fått en timme till förfogande men jag trodde själv innan att jag skulle ha svårt att babbla så pass länge. Nu visade det sig att det var ganska enkelt att babbla länge om något man gillar, tror att jag höll på precis en timme. Under föreläsningen fick jag många frågor och en del var klurigare än andra. Vad kostar din cykel, hur är det med doping, hur avgör man vem som vann ett lopp osv?

Dagen efter föreläsningen fick jag en fråga av en åhörare. Hon undrade om det verkligen stämmer att alla cyklister rakar benen? Är det fler som funderar över det så kan jag meddela att merparten gör det. Dels är det praktiskt om man använder muskelstimulator, sedan är det trevligt eftersom man använder olika typer av oljor på benen inför lopp. Dessa skulle vara svårare att applicera om man skulle vara orakad. Om en vurpa skulle inträffa och man skulle behöva vård är det avsevärt mycket enklare för vårdpersonalen att rengöra sår om benen är helt rena. Sedan har vi ju såklart det rent utseendemässiga också, det är ju bra mycket snyggare med rena och brunbrända ben helt enkelt.

Jag fick mycket positiv feedback från åhörarna dagen efter föreläsningen. Det kändes roligt och sporrande inför framtiden. Jag hoppas verkligen att det var roligt att lyssna även om några precis som på bilden ovan var nära att somna...

/Rickard Mattsson

4 kommentarer:

Anonym sa...

Härligt!!!

Kul att folk vill höra/lyssna på "riktig" cykling...

Roligt för dig också...
Själv så läser jag din och några andra cyklisters bloggar dagligen, alltid kul och sporrande att ha lite koll på vad de andra gör..

Lycka till i fortsättning, både på cykeln och i föreläsningsrummet.

Vänligen
Marcus Nyström
SANDVIKENS CK

Tom sa...

Kul med lite missionärsarbete! Nu kommer hela din arbetsplats till Alnötrampen, eller hur? ;-)

Anonym sa...

Va fan, varför har du inte berättat om dina gym-anekdoter för din egen gruppering? Hur hårda dina gympass varit under vintern? ;-)

Vi vill också ha föreläsning!

/Lemons underhuggare (inte BiW)

Rickard Mattsson sa...

Marcus N: tack!

Tom: jag kan nog ha avskräckt några men vi får hålla tummarna för bra uppslutning.

Anonym: jag är öppen för att dra presentationen fler gånger. Måste bara starta ett bolag så jag kan fakturera och finansiera min svindyra hobby... ;)