söndag 29 mars 2009

Block

Jag tillämpar ett blockbaserat tänk i min träning. Jag tränar i block om tre eller fyra dagar inklusive vila. Nu har jag tränat hårt tre dagar i följd och imorgon tänkte jag vila. Ordning och reda ska det vara. En del tränar hårt ena dagen sedan vilar dom nästa dag, därefter tränar dom hårt igen. Sån träning brukar jag ta till då jag har taskigt med motivation eller tid. Man kan även träna halvhårt alla dagar, här hamnar nog många som saknar struktur på sin träning. Alla träningstillfällen har en tendens att bli halvlånga, halvhårda och halvbra. Lagom lixom...

I fredags sprang jag till jobbet. Fem fyror och kroppen kändes hur pigg som helst. Igår körde jag tröskelintervaller på trainern, även det gick bra (filmen ovan är från det passet). Idag körde jag ett fyra timmars distanspass i snöslasket på min MTB. Roligare saker har man väl gjort men dagens distanspass kändes trots allt ganska bra. Har dock ersatt många av distanspassen till förmån för fler intervallbaserade pass under denna vinter. Jag upplever att det fungerar bättre och jag ser också på effektutvecklingen på trainern att kroppen gillar det bättre än distansnötande. För att inte tala om skallen, den hatar distans helt enkelt.

/Rickard Mattsson

4 kommentarer:

Tom sa...

Varför bara tre sekunder film? Det höll ju just på att bli spännande. ;-)

Rickard Mattsson sa...

Nästa gång blir det långfilm när jag sitter på trainern. Hoppas det uppskattas bättre än den korta varianten. ;)

Anonym sa...

intressant upplägg med 3-4 hårda dagar. ska nog försöka anamma det, brukar vara lite skraj att köra hårt dagen efter ett hårt pass p g a lite seg i benen och för att pulsen inte svarar lika bra dagen efter. men det är väl inte det som är det viktigaste.

F.Ö håller jag med Tom, hade ju engagerat hela kontoret sen så ba sluta den :(

Jojje

Rickard Mattsson sa...

Jag lovar härmed att alltid lägga ut längre filmsnuttar. ;)