tisdag 30 mars 2010

Senapsstuvade makaroner med prinskorv


Ytterligare ett tips på god och enkel maträtt. Senapsstuvade makaroner med prinskorv.

Ingredienser för fyra till fem portioner:
  • 600 gram prinskorv
  • 10 dl makaroner
  • 1,5 liter mellanmjölk
  • 25 gram smör eller margarin
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Muskotnöt
  • Senap (extra stark)

Så här gör jag:

Töm upp 1,5 liter mellanmjölk i en kastrull, tillsätt cirka 25 gram smör eller margarin, salt samt 10 dl makaroner. Sätt plattan på högsta effekt i några minuter, dra sedan ned till 3-4 (det ska inte koka). Rör om med jämna intervaller så det inte bränner fast i botten. När härligheten blivit lite sörjig, sätt i mycket senap (massor alltså). Krydda sedan med svartpeppar och muskotnöt. Rör om med jämna intervaller tills konsistensen blivit lagom sörjig. Smaka av innan servering. Smakar det tamt, tillsätt mer senap och svartpeppar. De fem sista minutrarna kan du steka prinskorvarna på ganska hög värme i stekpanna. Sedan är det bara att servera med stil..

/Rickard Mattsson

2 kommentarer:

Robert sa...

Korv och makaroner i olika former kan jag äta 5 dagar i veckan.

Rickard Mattsson sa...

Fem dagar i veckan skulle nog inte jag klara av men ibland när andan faller på sitter det bra.