söndag 14 mars 2010

Kocken


Nu har kocken varit i farten igen. Här är gårdagens kreation. Pasta med kyckling i currysås och krossade caschewnötter.

Ingredienser:
  • 600 gram fullkornspasta
  • 900-1000 gram kycklingfilé
  • 5 dl creme fraiche
  • Curry (gärna extra stark)
  • Salt
  • 2 dl caschewnötter

Rensa och tärna kycklingfilén. Koka upp pastavatten. Bryn kycklingbitarna i stekpanna med hög kant så dom får färg. Ta ur kycklingbitarna och töm ut vattnet ur stekpannan. Lägg tillbaka kycklingbitarna i stekpannan, krydda med curry så dom blir gula. Tillsätt 5 dl creme fraiche, rör om och tillsätt mer curry. Salta, smaka av, lägg till mer curry om det är smaklöst. Krossa 2 dl caschewnötter i mortel eller liknande. När pastan är färdig, töm upp i durkslag. Lägg upp pasta och kyckling med sås på tallrik, garnera med lite krossade caschewnötter.

Lycka till!

/Rickard Mattsson

Inga kommentarer: