Nu har kocken varit i farten igen. Här är gårdagens kreation. Pasta med kyckling i currysås och krossade caschewnötter.
Ingredienser:
- 600 gram fullkornspasta
- 900-1000 gram kycklingfilé
- 5 dl creme fraiche
- Curry (gärna extra stark)
- Salt
- 2 dl caschewnötter
Rensa och tärna kycklingfilén. Koka upp pastavatten. Bryn kycklingbitarna i stekpanna med hög kant så dom får färg. Ta ur kycklingbitarna och töm ut vattnet ur stekpannan. Lägg tillbaka kycklingbitarna i stekpannan, krydda med curry så dom blir gula. Tillsätt 5 dl creme fraiche, rör om och tillsätt mer curry. Salta, smaka av, lägg till mer curry om det är smaklöst. Krossa 2 dl caschewnötter i mortel eller liknande. När pastan är färdig, töm upp i durkslag. Lägg upp pasta och kyckling med sås på tallrik, garnera med lite krossade caschewnötter.
Lycka till!
/Rickard Mattsson
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar