tisdag 24 juni 2008

SM

Den här veckan är det cykel-SM i Falun. Jag kom precis fram till Svärdsjö där onsdagens tempolopp går av stapeln. Imorse förberedde jag lite cykelmat så jag slipper laga mat varje dag här nere, det är så smidigt att ha färdig mat som man kan äta kall. Sju portioner med färdig mat är min stil, snabbt och enkelt ska det vara. På nedvägen åt jag tex. middag på 15 minuter.



Jag hade möte med coachen igår och fick ovärderlig insyn i banorna här nere i Falun. Både tempo och linjebanan är nåt i hästväg. Jag provkörde precis tempobanan med husbilen och kan konstatera att banprofilen är extremt hård. Det kommer att bli väldigt intressant men ack så jobbigt.

Jag är förmodligen den enda som tar mig an det tempot med linjecykel (istället för tempocykel). Jag är ju rätt handikappad med tanke på det men som jag ser det blir det ett fint träningspass åtminstone. Jag räknar med att placera mig bland de sista men det har jag inget problem att hantera. Alla som inte ställer upp är ju ännu sämre. Efter onsdagen blir det några lugnare dagar med träning och laddning inför nästa moment som utspelar sig på söndag för min del. Då är det dags för linjeloppet som gud glömde. Ända sedan banan kördes förra året har man hört hur vidrig den är. En sak är dock säker, den kommer att sålla hårt i startfältet. Om det är 150 man till start tror jag att det blir runt 50-75 som kommer i mål, resten kommer att bryta pga. den hårda banprofilen, tempot och mekaniska haverier.

Självklart kommer jag att rapportera här under hela veckan så fort som möjligt efter loppen. För att komma åt resultatlistor från cykel-SM kan du klicka här.

/Rickard Mattsson

5 kommentarer:

Unknown sa...

Kör hårt!

Miike sa...

Lycka Till!

Nordström sa...

Japp kör hårt!

Anonym sa...

Go go go! Om du inte vinner har jag tipset här :-) http://www.aftonbladet.se/sportbladet/cykel/article2747173.ab

Lyckat till!

Flipp

Rickard Mattsson sa...

Haha, jag vill se den cyklist som dopar sig med viagra. Då är det nog bara att beställa ett par nya cykelbyxor med en extra utstyrsel där fram så man kan köra med hårdingen... ;)