tisdag 5 juni 2007

Fyra åttor

Förra veckan körde jag åtta fyror (åtta stycken fyra minuters intervaller). Idag vände jag på konceptet och körde fyra stycken åtta minuters intervaller istället. Kroppen ska aldrig hinna vänja sig, det gäller att lura den tillräckligt mycket hela tiden så den anpassar sig efter nya påfrestningar. Jag håller medvetet igen lite med intervallerna fortfarande pga. smärta i knäet. I vanliga fall hade jag nog bombat på med avsevärt fler intervaller än fyra.Körde med mina nya Shimano-skor idag. Vilken skillnad det var! Trampet kändes rätt och jag snittade 99 i kadens utan att ens anstränga mig. Knäet kändes hyfsat bra, lite ont gör det fortfarande så jag får vara på min vakt.

Imorgon väntar ett distanspass med några från klubben. Vi siktar på att köra i 4-5 timmar i solen. Framöver blir det sedan till att ligga på hårt med träningen fram till onsdag nästa vecka. Efter det blir det vila torsdag-fredag och sedan Vätternrundan på under åtta timmar på lördag.

Vad som händer efter det är lite osäkert. Om kroppen fortfarande är hel siktar jag in mig på Solleröloppet som går i midsommar, helgen innan jag kör Maratona dles Dolomites i Italien.

Men nu tar vi en dag i sänder, lugnt och sansat så kanske knäet håller ihop.


/Rickard Mattsson

1 kommentar:

Miike sa...

Såklart du ska vara med på Sollerön, det roligaste lvg loppet som jag har kört! hör av dig om du vill att jag ska kolla på boende där vi bor!