söndag 27 maj 2007

Amatörmässigt

Under den här veckan har mitt knä återhämtat sig så nu i helgen var det dags att äntra cykeln igen. Under min skadeperiod har jag försökt att analysera och komma på vad som kan ha ställt till med min skada. Misstankarna har riktats mot några olika saker såsom för hård styrketräning, för dålig återhämtning, att min nya cykel är felinställd, för mycket intervall-träning, etc, etc.Den enskilt största misstanken har dock gått till mina nya skor som jag köpte i samband med att jag byggde min nya cykel...

I lördags tog jag ut båda mina landsvägscyklar och började testa. Rullade först på min träningscykel där jag alltid använt ett par äldre MTB-skor med vanliga SPD-pedaler. Det kändes bra så sedan provade jag de nya skorna på nya cykel. Det kändes helt onaturligt och bara allmänt konstigt nu då jag nyss hade använt de gamla prylarna. Började mixtra lite, tog av en SPD-trampa från träningscykeln och monterade den på ena vevarmen på den nya cykeln. Tog sedan en sko av varje och cyklade (hoppas ingen såg mig). Skillnaden var ganska stor så jag monterade även den andra SPD-trampan på min nya cykel så jag kunde använda båda min gamla skor.

Åh, vilken skillnad det blev! Trampet kändes nu mycket mer naturligt och normalt än med mina nya skor. Ganska lustigt för jag köpte mina nya skor just för att dom skulle förebygga knäskador. För mig funkade dom tvärtom verkar det som, j&%¤a skitskor!

Nya skor är beställda men ej levererade ännu så tillsvidare cyklar jag med mina gamla MTB-skor och SPD-pedaler. Hoppas jag är förlåten...

Ganska amatörmässigt gjort av mig tycker jag i alla fall. Jag vet ju att man inte ska byta utrustning under den här perioden av säsongen. Sånt ska man pyssla med på hösten då det ändå inte spelar så stor roll vad som händer.

Fem veckor av rehab och alternativ träning blev det för att jag köpte dom där skorna. När jag fått mina nya skor åker dom där ut på blocket omedelbart!

/Rickard Mattsson

3 kommentarer:

Unknown sa...

Mmm Evalds sa att Specialized bio skor passar "de flesta", men att vissa kan få ont...

Anonym sa...

Ja mig passar dom definitivt inte. Jag fick inte bara ont utan jag blev rejält skadad i form av en sen-bristning. Surt...

Anonym sa...

Sedan 1985 har jag enbart kört med Sidi, jag kan inte tänka mig något annat märke, dom passar mina fötter bra och jag får klossarna exakt som jag vill ha dom. När jag tidigare i vår hade ont i mitt vä. knä så körde jag med vinterskor´, men så fort jag började med sommarskorna gick problemet över. Det var första vinter någonsin som jag använt vinterskor, har tidigare plågat mig med sommarskor året runt.