tisdag 29 maj 2007

10, 20, 30, 40

I slutet på förra veckan provade jag att cykla lite. Som jag skrev tidigare provade jag utrustningen och konstaterade att det måste vara skorna som strulat till mitt ena knä. Allt sedan dess har jag kört kortare pass på cykeln med mina gamla skor och pedaler.


I lördags blev det totalt 10 km, i söndags ökade jag längden till 20 km och igår klämde jag i rejält med en tur på 30 km. Råden från Naprapaten var att när jag väl börjar bli bra ska jag öka successivt. Försöker hålla mig till råden än så länge då dom funkat så bra tidigare. Imorgon onsdag blir det en lite längre tur på 40 km. Sedan får det vara färdigt med den successiva ökningen...

Ska nog ta och vara med i några motionslopp nu i rask takt för att återfå formen så att det riktiga tävlandet kan starta någon gång. Nu är det ju snart bara en månad kvar till jag ska köra Maratona dles Dolomites i Italien...

Precis som det gått med läkningen av min skada tycker jag det går med cyklandet för tillfället. Det går liiiiite för långsamt för att jag ska vara helt nöjd!

/Rickard Mattsson

5 kommentarer:

Anonym sa...

Långsamt..? Hmm. Du menar att jag kanske cyklar ifrån dig och dina zippisar? Du kommer att få det hårt imorgon... ;-)

Tom sa...

Härligt att det går bättre och bättre. Motionslopp skrev du... Alnötrampen på söndag? :-)

Anonym sa...

Tom: om jag kör Alnötrampen på söndag så blir det med rejält sargade ben. Jag åker ned och kör SiljanRunt på lördagen, får se hur det går först och främst.

Tom sa...

Okej, vore kul om du dyker upp. Jag har en massa distans att klocka i helgen, men tänkte ändå vara med och mingla lite. :-)

Rickard Mattsson sa...

Mingla blir nog rätt om jag dyker upp. Jag kommer nog att slås om sista platsen isåfall ;).