- 900 gram kycklingfilé
- 3 dl ris
- 3 dl olivolja extra virgin
- 3-4 msk sambal oelek
- Salt
- 5-6 dl cashewnötter
- 1 gul lök
Koka upp vattnet till riset (7,5 dl för 3 dl ris). Koka sedan riset under lock på låg värme i 20 minuter. Under tiden, rensa och tärna kycklingfiléerna i små bitar. Töm upp cirka 3 dl olivolja i en stor wokpanna och sätt plattan på högsta effekt. Vänta några minuter och lägg sedan i kycklingbitarna. Woka kycklingen i oljan så den får färg. Salta och tillsätt 3-4 matskedar sambal oelek, rör om och blanda. Tillsätt 5-6 dl cashewnötter, blanda igen. Hacka löken i småbitar, lägg sedan ned den i woken. Vid det här laget borde riset vara färdigt. Lägg riset i wokpannan och rör om, lägg på lock och låt dra några minuter på eftervärme (slå av plattan).
Om du inte snorar och/eller blir tårögd när du äter, tillsätt mer sambal oelek nästa gång.. ;-)
Lycka till!
/Rickard
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar