måndag 4 februari 2008

200

Idag tränade jag biceps på gymmet. När jag var färdig med det brann det i låren. Avslutade sedan ett i övrigt hårt pass med modiga 200 situps på balansbollen. Min bål verkar tåla hur mycket stryk som helst för tillfället så den kräver rätt mycket provokation för att det ska hända nåt. Min plan är att få en lika snygg mage som tjejen på bilden nedan.

Närå skämt å sido, en stark bål är otroligt viktigt oavsett om man är elitidrottsman eller soffpotatis. En vältränad bål gör att man får bra hållning, man skonar ryggen och får fin effektöverföring till tramporna. Att få en fin mage har jag gett upp, gick det inte att få rutor med förra vinterns gymträning så är det omöjligt. Nu satsar jag på att bli seg istället och det tror jag går bättre.

Imorgon tisdag är det avstämning med coachen igen. Träningen har flytit på bra den senaste tiden, eller den har väl alltid gått bra. Sedan i höstas då jag började träna med Fredriks upplägg har jag totalt sett varit tvungen att stryka två pass, thats it. Alla andra är pass är genomförda med blandat resultat. Det får man väl ändå säga är godkänt.

/Rickard Mattsson

2 kommentarer:

Anonym sa...

"Idag tränade jag biceps på gymmet. När jag var färdig med det brann det i låren." --- nu fattar jag ingenting, hur gör du dina bicepscurl? Den muskeln finns väl bara i armen? ;-)

Rickard Mattsson sa...

Alla vet ju att på gymmet tränar man biceps, bröst och axlar. Efter att man gjort det utan uppvärmning tar man en proteindrink innan man går hem för så gör alla andra gym-killar ;).

Tjejer däremot verkar träna mera vettigt och allsidigt på gymmet. Dom fokuserar mera på utfall och bål vilket jag tycker viktigare än biceps och bröst.