torsdag 12 augusti 2010

Italiensk kycklingsallad


Mästerkocken har mera tid nu under semestern samtidigt som kreativiteten flödar. Här är onsdagens resultat i köket. En kycklingsallad med vitlöksdressing. Mängderna nedan är för fem portioner/personer.

Kyckling: Rensa 900 gram kycklingfiléer, låt dem vara intakta i övrigt. Smörj en ugnsform med olivolja. Lägg filéerna i formen, pensla dem med olivolja, strö över krossat linfrö och krydda sedan filéerna med italiensk salladskrydda. Gratinera mitt i ugnen på 225 grader i 60 minuter. När kycklingen är klar, ta ut den ur ugnen och dela den i små salladsbitar. Blanda sedan ned den i salladen.

Sallad: Hacka ned ett stort rött äpple, en hel gurka, tre medelstora tomater och en förpackning feta-ost (smulas ned med fingrarna). Ringla över olivolja och krydda med italiensk salladskrydda. Blanda om och låt stå några minuter.

Dressing: Koka upp två philadelphia vitlök och örter mjukost tillsammans med en till två deciliter mjölk. Två deciliter mjölk ger en mer rinnig dressing medan en deciliter ger en mer fast så välj själv hur du vill ha den. Komihåg att röra om mycket under uppvärmningen annars bränner det fast. När det blivit rejält varmt och precis är på väg att koka upp, stäng av plattan och låt stå ett tag på eftervärme. Krydda med italiensk salladskrydda, blanda och smaka av.

Inga kommentarer: