- 900 gram kycklingfilé
- 8 hamburgerbröd (helst fullkorn)
- Hickory-marinad
- Aioli
- Senap
- Ketchup
- Svartpeppar
- Olivolja Extra Virgin
- Basilika
- Salt
- 1 gul lök
- 2-3 tomater
- 200 gram Fetaost
Börja med att tina kycklingfiléerna ordentligt. Rensa och dela filéerna i lämpligt stora bitar för burgare. En del måste delas horisontellt för att få rätt storlek. Ta sedan en extra skärbräda och lägg ovanpå kycklingfilén. Banka hårt några gånger med handen så den blir lite plattare. Pensla med hickory-marinad. Gör likadant med alla kycklingfiléer.
Kycklingfiléerna som numera är burgare grillas sedan på kolgrill, cirka sex minuter per sida för att säkerställa att de är helt genomstekta. När kycklingen är färdig lägger du på hamburgerbröden någon minut, för att få dem lite rostade.
Under tiden att kycklingen grillas kan du hacka ihop sallade som senare ska användas i hamburgarna. Hacka tomater, lök och fetaost. Blanda i bunke tillsammans med olivoljan, svartpeppar, salt och basilika.
Kycklingburgarna byggs sedan upp med bröd i botten, därefter aioli och ovanpå en grillad kycklingfilé. Där ovan läggs salladen samt ketchup och senap, sedan locket.
Lycka till med grillningen!
/Rickard
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar