måndag 9 april 2007

Påsk = träningsläger

Under påskhelgen har det blivit en del distanspass på cykeln. I fredags körde jag upp till Holm i motvind och sedan hem igen, totalt 95,6 km. I lördags körde jag med klubben och lyckades få ihop 88 km och igår söndag blev det två varv runt Alnön på 94 km totalt.

Under lördagens pass hände nåt i min höft som inte var bra, mot slutet av passet började det göra lite ont. Efter att ha vilat till på söndag kändes det bättre och jag drog iväg på ytterligare ett distanspass. Den här gången tog jag nya cykeln, för att vänja mig vid den och för att få en möjlighet att ställa in sadel och dylikt innan Östgötaloppet den 22/4.


Jag valde att köra runt Alnön några varv, det är praktiskt för då är det bara att köra så många varv man orkar sedan åker man hem :). Det första varvet gick riktigt bra, cykeln kändes kanonskön och kroppen svarade väldigt fint trots två relativt hårda distanpass dagarna innan. Det onda i höften från dagen innan kändes knappt men i början på det andra varvet högg det till rejält och jag var nära att vända och cykla hem igen. Dum som man är fortsatte jag ändå vilket förmodligen förvärrade skadad ännu mer. Igårkväll kunde jag knappt gå men nu efter att ha ätit lite värktabletter och sovit känns det lite bättre. Några dagars uppehåll från cykling och löpning nu gör nog susen.

Angående bilden ovan så hade jag ett lyxproblem innan jag åkte till Nice. Jag har ju byggt hela cykeln för att alla detaljer ska matcha varandra, detta utan att hitta några matchande vattenflaskor. Till min stora förvåning hittade jag svart-röda flaskor i Nice. För vem vill ha blå flaskor på en svart cykel?

Som tur är har snön försvunnit nu så man kan pula på i trädgården istället. Jag upptäckte igår att några plåtar blåst bort från vårt tak under förra veckan. Idag ska jag ta och spika fast dem igen.

/Rickard Mattsson

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker jag ser en viss nyansskillnad på de röda korkarna och det röda på cykeln....stämmer det?

Anonym sa...

Ah, en perfektionistterrorist. Det stämmer säker att det är lite olika nyans på rödfärgerna, det kan jag dock leva med. Räknar med att rödfärgen är samma i slutet av säsongen då jag sugit och bitit på flaskorna så dom bleknat ;).