onsdag 10 september 2008

Tjejträningens sötma

Idag gick jag och min arbetskompis Göran lite tidigare från jobbet för att träna på gym. Det var ju ändå chefsmöte så då dansar råttorna på bordet. Riktigt skönt tycker jag det är att komma igång med styrketräningen igen. Göran mfl. har ju länge tyckt att min träning är tjejträning så idag fick Göran prova på hur en cyklist tränar...

När jag tränar gym kör jag alltid igenom hela kroppen men fokus ligger på ben och bål. Efter en uppvärmning på fem minuter i roddmaskin körde vi igång med styrkemaskinerna. Först ut var benspark som är en riktig klassiker för cyklister. Tjejträningen består av lätta vikter och många repetioner. Redan i första maskinen fick min kompis Göran problem med antalet repetioner. Vi varvade sedan ben-maskiner med bål-maskiner och överkropps-maskiner. När vi kom till magmaskinen fick Göran ge upp. Han mådde illa och kände sig konstig i kroppen. Jag körde mitt andra set medans Göran gick iväg (för att dricka trodde jag). Men när han kom tillbaka visade det sig att han hade gått och hulkat. Jag har själv varit nära detta men det har aldrig gått så långt som det gick för honom idag. Tjejträning är inte att leka med, särskilt inte för en gym-kille som Göran. ;)

Det jag gillar med Göran är hans vilja. Han kommer lixom inte att ge upp utan han bryter bara ihop och kommer igen. Så roligt som jag hade på gymmet idag har jag inte haft på länge. Jag ser redan fram emot nästa veckas tjejträning på gymmet.

Förlåt Göran men det här kunde jag inte låta bli att skriva om och det vet du! ;)

/Rickard Mattsson

4 kommentarer:

Göran sa...

Jaha, vart ska vi börja?

Idag när vi bestämde att vi skulle gå på gymmet så tyckte jag det lät bra att köra "helkropp", dessutom med Mattssons vikter, det kunde bara bli ett lugnt pass. Märkte ganska fort att helkropp på cykelspråk betyder en massa benövningar, och lite mer ben. Biceps och triceps verkar inte existera på en cyklists kropp!!??

Har inget att skylla på, jag är helt enkelt feltränad för att hänga på Mattssons "helkropspass". Nästa gång är det jag som bestämmer övningarna. Rickard, kan tipsa dig om att fuskträna lite armar innan dess!

Chefsmöte eller inte, har vi inte friskvård varje dag? Imorgon blir det riktig träning, innebandy!

Ingen kommer ihåg en fegis!

PS: Jag saknar redovisningen av latsdragen och axelpressen ;-)

Rickard Mattsson sa...

Hehe, dagens pass var grymt Göran! Ett "once in a lifetime moment" som jag aldrig kommer att glömma, tack!

Klart vi har friskvård varje dag. Man kan ju inte vara hemma från jobbet och vara sjuk, hur skulle det se ut? Nä att ta hand om sin hälsa och sitt välbefinnande är ytterst viktigt. Tur att vi har en arbetsgivare som delvis har förstått det.

Latsdrag och axelpress, det tillhörde överkroppsövningarna va? ;)

Anonym sa...

haha, det här var ju riktigt roligt ;) (ursäkta göran) dock så håller jag med om att innebandy är riktig träning, det är grejer det!
men min storebror tränar faktikskt inte så lugnt, som du fått erfara nu ;)

Rickard Mattsson sa...

;)