torsdag 28 juli 2011

Projekt 2011

Bloggen har varit tyst under en period och det har haft sina orsaker. Förra årets stora projekt har i år följts upp med en mängd mindre, dessa har tagit mycket tid och energi i anspråk, vilket gjort att jag varit tvungen att prioritera bort bloggen. Jag hoppas ni har överseende med det.

Projekten har dock inte påverkat min träning nämnvärt då jag trots allt försökt hålla en rimlig och jämn träningsnivå. Faktum är att jag precis slog personbästa på en 30 km lång kuperad teststräcka som jag använt mig av under många år för att avgöra formen.

Direkt efter påsk startades årets första projekt som var målning av villan men det gick sådär, fick dränera om vid garaget först och därefter slutföra målningen. Projekten har sedan avlöst varandra, precis som planerat fast de har blivit både dyrare och tagit längre tid än planerat, precis som väntat. Redovisar projekten nedan i kronologisk ordning.

Omdränering


Tidsperiod: maj
Kostnad: ca 2000 kr
Syfte: Marken har varit för fuktig och lyft mot garagets panel. Grävde ur runt garaget, lade ned dräneringsrör som leddes till gemensam brunn och fyllde därefter upp med singel.

För att se bilder från projektet, klicka här

Plantering av två äppelträd

 

Tidsperiod: maj
Kostnad: ca 400 kr
Syfte: Att få äpplen från egna träd innan man avlider.

Målning av villa och garage

Tidsperiod: maj-juni
Kostnad: ca 10000 kr
Syfte: Normalt underhåll samt värdehöjande.

För att se bilder från projektet, klicka här

Altanbygge vid fjällstugan


Tidsperiod: juni (midsommar, 24-26/6) samt efterföljande helg i juli (2-3/7)
Kostnad: ca 15000 kr
Syfte: Ökad trivsel, värdehöjande samt bräcka grannarna. :)

För att se bilder från projektet, klicka här


Renovering av förråd vid garaget


Tidsperiod: juni-juli
Kostnad: ca 10000 kr
Syfte: Ersätta fuktskadat förråd med nytt samt höja värdet på fastigheten.

För att se bilder från projektet, klicka här

Renovering av altaner vid villan

 


Tidsperiod
: juli
Kostnad: ca 10000 kr
Syfte: Ersätta skadade och gamla altaner med nya, höja värdet på fastigheten, pimpa villan och öka trivselfaktorn för mig och min käresta.

För att se bilder från projektet, klicka här

Total kostnad: ca 47400 kr

Det är inte gratis att äga villa och fjällstuga men det är värt varenda öre att slippa vakna om nätterna, att kunna gå ut barfota i trädgården, plocka egna jordgubbar, smultron, hallon och kanske snart äpplen, att kunna sitta på altanen och dricka sitt te osv.. Jag är trygghetsnarkoman och skulle utan att blinka kunna lägga ännu mer på boendet, det är min lyx. Än så länge är årets utgifter ändå 600 tkr lägre än år 2010, vilket var ett extremt kostsamt år. Vill passa på att tacka min livs stora kärlek Maria Ljung för hjälp inspiration och råd samt min far Martin Mattsson för hjälp, råd och utlåning av allehanda verktyg. Nu åter till ritbordet och planeringsstadiet samtidigt som nya medel ska buffras för framtida investeringar. Ingen kommer ihåg en fegis..

2 kommentarer:

Unknown sa...

Skulle inte läst detta då jag fick enormt dåligt samvete över allt som jag INTE gjort hemma :)

Rickard Mattsson sa...

Hehe, just do it. Jag tar tag i saker direkt och bockar av dem i ett sällan skådat tempo.