lördag 12 februari 2011

Uppföljning februari


Nu är det hög tid att följa upp vilka av mina 21 förutsägelser nedan som är på väg eller redan har inträffat.

  1. Svenska börsens OMX-index backar: stämmer än så länge, -1,8 %.
  2. Apple köper Facebook: rykten går att Twitter är under uppköp för över 60 miljarder kronor, de som figurerar som uppköpare är Google och Facebook. Något är i görningen, vi får se hur det slutar..
  3. Nokia har nu kastat in handduken men man valde inte att satsa på det säkra kortet Android utan hoppade istället i säng med Microsoft som har målet att bli näst bäst på marknaden. Enligt mig är det som nollvisionen med målet att endast 200 ska dö varje år i trafiken. Frågan jag ställer mig nu är: hur fort sjunker skeppet när två akterseglade bjässar hoppar i samma båt och försöker ro ikapp Google och Apple?
  4. Swedbank köper SEB: i veckan sålde Svenska staten ett stort innehav i Nordea, Finska staten köpte en stor del av aktierna och genast började det gå rykten om att Nordea är på väg att köpa SEB. Vi får se hur detta slutar men klart är att något kommer hända inom kort.
Övriga förutsägelser har det inte hänt något kring men å andra sidan har det bara gått lite drygt en månad av året så mycket hinner hända innan det är över.

Inga kommentarer: