torsdag 23 december 2010

Projekt fjärrvärme och fiberbredband

Så här i slutet av året är det dags att stänga och summera projekten. Fjärrvärme och fiberprojektet är nu helt färdigt så det enda som återstår nästa år är effektuppföljningen. Tajmingen blev lysande, fjärrvärmen kopplades in då kylan slog till som värst och sedan tog det tre veckor innan Sundsvall Energi kopplade på mätutrustningen vilket betyder gratis uppvärmig i tre veckor, tack för det Sundsvall Energi!

 

Serverhallen med rack och nymålat golv. Racket är ett fullhöjds 42" IBM-rack som jag valt att modifiera lite. Två hyllor är av glas, bottenplattan är lackad OSB-skiva samt sidorna är specialbeställd akrylplast. Glasdörr och bakdörr är original. Taket är modifierat med ett hål där fiberslangen kommer in till racket. Detta för att jag ville ha fiberswitchen och all IT-utrustning samlad på ett ställe.


Fjärrvärmeutrustningen på plats med mätutrustning för fjärravläsning. För att ta del av samtliga bilder från projektet klicka här.

1 kommentar:

Unknown sa...

Snyggt och prydligt och det gillar jag! Har själv konverterat till vattenburet och bergvärme nu i höst och tajmingen var även här lysande.
God Jul!