torsdag 28 oktober 2010

Lax med kaneläpple, morötter och röd pestosås


Igår gjorde vi en underbar laxrätt som jag tänkte tipsa om. Receptet räcker till fyra portioner/personer.

Lägg fyra laxfiléer i en ugnsform, krydda med cayennepeppar och chilipeppar. Lägg ett jämnt lager med röd pesto över filéerna. Tillaga i ugn på 225 grader i cirka 45 min (om filéerna är frysta). Dela under tiden äpplen och lägg i en ugnsform som smorts med olja (mängden ska räcka till fyra portioner). Krydda äppelbitarna med kanel och ringla över lite olivolja. När det återstår 10 min för laxfiléerna, sätt in ugnsformen med äpplen och låt dem stå i ugnen tillsammans med laxen. Blanda under tiden såsen baserad på turkisk yoghurt och ICA:s röda pesto Arrabbiata (den med soltorkade tomater, paprika och röd chili). Smaka av såsen så den får rätt sting, riv därefter morötter. Serveras efter behag med förslagsvis enligt bilden ovan.

Inga kommentarer: