söndag 28 februari 2010

Mängd vs kvalitet


Inte ett enda distanspass under denna vinter. Har helt enkelt inte haft tid eller ork. Har istället fokuserat helt och hållet på att träna det som ger mest för nedlagd tid. Hög intensitet är min melodi men jag har samtidigt inte kört några fyror. Har istället blivit en hel del runt tröskel, lite styrka och rätt mycket 45min långa tempointervaller. Bilden ovan är pulskurvan från ett sånt pass, två stycken 45min långa intervaller i zon 3. Känns töntigt i början men efter 20 minuter börjar det bränna i benen, då är det bara 25 min kvar på första intervallen och sedan en till på 45 minuter. ;)

Mängd vs kvalitet: 0-1

/Rickard Mattsson

4 kommentarer:

Anonym sa...

Är det inte resultatlistan som avgör utgången mellan "mängd vs kvalitet"?

Rickard Mattsson sa...

Anonym: beror väl på målsättningen. Alla behöver inte träna för att tävla och vinna. För egen del tränar jag för att må och se bra ut. Att jag sedan blir i bra form på kuppen är såklart ett plus.

Vem har tränat mest rätt? Den som har högst lön, den som är lyckligast, den som producerar mest watt på trainern, den som är snyggast eller den som vinner ett lopp? Inget enkelt svar, det beror på varje individs personliga målsättning.

Anonym sa...

Resultatlistan ljuger aldrig, det är idrottens enkla men hårda sanning.
Lycka till med träningen!

Rickard Mattsson sa...

Anonym: din värld kanske är så enkel. Min består dock av fler nyanser än svart och vitt. Jag vill leva med hela spektrat av färger, allt från lila till orange. Att se allt i endera perfekt eller ett misslyckande är bara tärande. Jag är otroligt tacksam att jag fått chansen att leva så om jag kommer på plats 1 eller 100 spelar mindre roll, så länge jag har kul. :)