torsdag 14 maj 2009

Det blir inte alltid som man tänkt


Torsdagar är oftast en återhämtningsdag för mig efter några hårda dagars träning. Jag spinner benen lite lätt i zon1 på vägen till och från jobbet. Om jag är motiverad så gör jag några teknikövningar sedan får det räcka. Zon1 innebär lätta växlar och väldigt låg puls. Det gick bra imorse, medvind på Timmervägen in mot stan gjorde det extra lätt. Vid Bergsåker sa det pang i växelreglaget då jag hade tyngsta växeln i. Växelhandtaget blev helt stumt så jag fick cykla resten av passet på tyngsta växeln. Som tur är har jag en halv cykelverkstad hemma så det är ju bara att byta när jag kommer hem. På hemvägen idag blir det lite oplanerad styrketräning då jag numera bara har två växlar att alternera mellan.

/Rickard Mattsson

4 kommentarer:

robert sa...

Wiren har nog gått av och nippeln spärrar reglaget. Bör bytas minst en gång per säsong. Synda tt du inte dyker upp på vårar träningstävlingar Rickard. Du är välkommen.

Rickard Mattsson sa...

Robert, självklart hade du rätt trots den knappa informationen. Vajern hade gått av inne i reglaget men nu är en ny vajer på plats och bakväxeln fungerar bättre än på länge. ;)

Angående träningstävlingarna så har jag sänkt ambitionsnivån iår samt att jag saknar tävlingsglöd. Vi får se om den återkommer eller är borta för evigt.

Unknown sa...

Det är på onsdagarna tävlingsglöden väcks igen! I all sin enkelhet är det där förbannade varvloppet riktigt skoj.

Nicke sa...

Min wire gick på distansturen runt liden förra veckan. Resultatet? Ont i knät så jag knappt får träna alls.. Tävlingsglöden är större nu än någonsin tidigare, så nu jävlar vill ja bli bra! Du får se till att dyka upp på en onsdag framöver och testa iaf, vi kan ju inte låta Emil vinna hela sommaren