söndag 9 december 2007

En händelserik helg

Är det något jag inte gillar så är det slentrian-beteende, så efter att ha legat i soffan varje fredag sedan idol startade var det dags för nya grepp för att bryta mönstret. Direkt när jag visste vilka som gått till final startade jakten på biljetterna. Jakten gick bra och biljetterna anlände.

På fredag arbetade jag halvdag för att hinna med både mitt planerade pass på gymmet och resan ned till Stockholm. Vid 17:30 anlände vi till en pimpad glob i Stockholm. Insläppet öppnade 18:00 så vi hann äta en bit mat på McDonalds innan vi äntrade bollen.

Som tur var hittade vi lite mörk choklad att snaska på under finalen...

Att se Amanda och Marie live var något alldeles extra. Jag har länge hållt på Amanda men när jag hörde dem live började jag vela lite över mitt val. När Marie framförde vinnarlåten så kan jag lova att det var flera vuxna män som fick gåshud och blöta ögon. Det var en grym skillnad och det var då jag ändrade mig. Hon är verkligen en värdig vinnare och en stor artist. Både Amanda och Marie fick faktiskt Kelly Clarkson att framstå som ett skämt.

När alla TV-tittare fick se reklam ägnade vi oss åt att ha roligt i Globen...Efter finalen åkte vi till Uppsala för att sova på vandrarhem. Vi kom fram dit ganska sent så det var bara att hoppa i säng direkt. Vi sov lite oroligt under natten men när jag vaknade körde jag ändå mitt planerade pass. Lite intervaller före frukost skadar inte...


När vi skulle lämna vandrarhemmet och packa prylarna i bilen upptäckte jag att någon hade våldtagit min bil under natten. Att det ska vara så j%&la svårt att skilja på ditt och mitt!

Hur som helst så flöt resten av lördagen på bra. Vi gick runt och shoppade lite i Uppsala innan vi åkte hemöver. I Gävle var det dags för oss att äta en bit mat. Vi hittade ett ställe i centrala Gävle som hade riktigt fin och prisvärd mat, tror stället hette Pitchers. När vi kom hem så var det bara att hoppa i säng för att sova.

Idag söndag var det tre timmar cykel på schemat. Lite distans och två feta tempointervaller skulle avverkas. Benen var lite tröga efter helgens övriga bravader men passet gick ändå bra. Turen gick upp mot Holm och både väder och före var kanon med tanke på att det är december.

/Rickard Mattsson

5 kommentarer:

Unknown sa...

Om du ska ner och jaga bilvåldtäktsmän så är jag med! Fyfan vad jag hatar idioter som med vilje förstör vackra tyskar!

Anonym sa...

Svårt att se på bilden vad som hänt. Kan du förklara?

Rickard Mattsson sa...

Robert: jag vet inte exakt vad som gjorts men min misstanke är typ denna: stor skruvmejsel, slägga och rörtång. Skruvmejsel in i låset, dunka dunka med släggan och sedan vrida vrida med rörtången. Typ mosa sönder hela låset så det ser ut som köttfärs. Onödigt och massa extra jobb för mig att reda upp skiten med försäkringsbolaget. Hur var det Robert, visst var du från Uppsala? ;)

Anonym sa...

Jag är inte född och uppväxt där, men jag bodde där mellan 1970-1985 jag längtar tillbaka konstant. En fin stad med mycket fina träningsvägar. Fick dom upp låset på din bil?

Tom sa...

Fin stad? Jag är född där, men är lagom less på all skit den tycks vilja dränka mig i.