onsdag 1 september 2010

Diesel är som pesto


Så här med facit i hand måste jag säga att diesel är ett riktigt trevligt bränsle. Har aldrig tidigare varken kört eller ägt en bil som går på diesel men nu gillar jag lastbilsljudet, den jämna och fina effektutvecklingen och den låga förbrukningen. När jag körde hem passaten från Göteborg låg förbrukningen på 0,68 liter diesel per mil, endast +0,17 liter mot transportstyrelsens uppgifter. I min värld är diesel lite som pesto, något som jag upptäckt på tok för sent i livet och som är lätt beroendeframkallande. :)

3 kommentarer:

Unknown sa...

Håller med! Och om du hade kört lugnare hem från Götet hade du säkert kapat ytterligare 1 dl, minst. Kör min Mondeo 2,2 på ca 0,6 och om jag verkligen kör ekonomisk kommer jag ner till ca 0,55 (det med takbox och vinterdäck)

Rickard Mattsson sa...

Ja jag körde ju inte eco-driving från Göteborg direkt. Tror också att passaten kommer ned mot 0,51 om man kör som folk, problemet är att jag inte kan det. :)

Unknown sa...

Ja det är ju det, svårt att ta det lugnt. Forden ska också kunna pressas ner till 0,5 men då får man verkligen vara lätt på foten och det vill man ju inte ;)