söndag 16 november 2008

Vykortsvackert

Ja jag vet! Rubriken har använts förut och dessutom är den snodd. Men idag var det faktiskt riktigt fint cykelväder här i Sundsvall.

Igår var det dock blötsnö med regn och snö som föll från himlen om vartannat. När jag kom hem efter mitt korta spinna benen pass hade jag några extra kilo snö på cykeln.

Inatt föll det någon centimeter nysnö och imorse var det runt -3 grader då vi åt frukost. Jag valde att körde tempointervaller upp mot Högsjö. Vädret och luften var perfekt. Kall nysnö låg som ett vitt täcke överallt. Cykeln gick som en dröm och benen gjorde jobbet precis som det var tänkt.

Två stycken 45min intervaller mitt i fettförbräningszonen blev dagens facit, alltså totalt 90min högkvalitativ off-season-träning. Nu gäller det bara att undvika att bli en christmas-star. Nice and easy är det som gäller ett fortsatt tag framöver.

Jag har kategoriskt vägrat att äntra trainern än så länge. Jag kör alla pass utom gym-passen utomhus. Ska försöka att träna ute så mycket det går även fortsättningsvis under vintern. En lurig sak att träna ute nu då det kommit snö är högkadensintervaller. Det känns som bakdelen av cykeln lever sitt eget liv då man vevar runt tramporna i över 140 rpm. ;)

/Rickard Mattsson

Inga kommentarer: