onsdag 5 november 2008

Skalman

När jag är hemma och lever mitt vanliga liv så går det mesta på rutin. Jag går upp ungefär samma tid varje dag, ja förutom på helgerna då det kan bli någon timme längre i sängen. Jag äter samma frukost varje dag. Två timmar efter det äter jag mellanmål. Efter ytterligare två timmar äter jag lunch, en rejäl och genomtänkt portion mat.
På eftermiddagen eller närmare bestämt 2-2,5 timmar efter lunchen är det dags för mellanmål nummer två. Middagen intas oftast mellan 17:30-18:00 och här snackar vi riktig mat igen, precis som vid lunchen. Dagen avslutas med kvällsmål klockan 19:30. Jag försöker även få en ganska genomtänkt sömn. Jag vill gärna sova åtta timmar varje natt. Det innebär att om jag ska gå upp 05:30 så bör jag somna vid 21:30. Då fungerar jag optimalt. Det kanske är så att det bara är jag och Skalman som lever på det här sättet men men...

Nu när jag inte riktigt styr över mitt liv är det svårare. Jag kommer i säng för sent, är helt slut i hjärnan eftersom vi varit på konferens från nio på morgonen till 19 på kvällen. Vi stökar över nåt sent telefonmöte med någon höjdare på jobbet och sedan är det bara att hoppa i säng. Ja om man har tur så blir det middag också, än så länge aldrig före 18, snarare efter 19.Ända sedan i april då vi var på Mallis har jag ätit gröt till frukost. Inte en enda dag innan denna vecka har jag avvikit från den frukosten. Jag bävade innan resan för vad som skulle hända med min mage då jag helt plötsligt åt vitt bröd och massa skit istället för gröt och pasta. Gjorde dock ett misstag i måndags, jag drack lite för mycket yoghurt och det är ju inte bra eftersom jag är laktosintolerant. Igår eftermiddag började jag må skit, magen och kroppen kändes skum. Hade ont i alla leder i kroppen och toa-besöken blev fler och fler. Hoppade över kvällens sista seminariepass och gick tillbaka till hotellet. Kom dit strax före 19 och somnade direkt. Sov sedan mer eller mindre hela natten till 07:30. Var fortfarande trött då samtidigt som magen lekte autobahn. Fick några piller av min kollega som jag precis satt i mig, vi får se om de hjälper eller om jag måste åka hem och äta havregrynsgröt för att få ordning på magen.

Gröt is life, life is gröt!

/Rickard Mattsson

2 kommentarer:

Anonym sa...

Med dom där pillren behöver du knappast åka hem.. Testade att köra 2piller innan ett lååångt löppass i höstas då magen krånglade, för att helgardera sig :) Funkade finfint, så du behöver inte oroa dig..

Rickard Mattsson sa...

Ja dom där pillren fungerade kanon. Efter att jag tog dem blev magen mycket lugnare. Dom rekommenderas varmt från min sida!