måndag 23 juni 2008

Konsten att banta på kladdkaka

Aftonbladet brukar ju vara först med nya rön kring hur man ska komma i form inför beach-säsongen men nu kommer dom att bli rejält tagna på sängen!

När vi firade midsommar på Sollerön fick vi oväntat sällskap av en ekorre. Den var väldigt tam och inte alls rädd av sig, dock väldigt sugen på något att stoppa i magen..

Vi tänkte att det vore kul att se om även ekorrar gillar kladdkaka. Lade ut en bit på muren precis brevid där vi satt och väntade...

Vi behövde inte vänta många sekunder. Ekorren hade verkligen näsa för det här med kladdkaka. Den såg ut att stortrivas med den nya bekantskapen. Jag har aldrig sett någon äta så frenetiskt på en kladdkaka och då bor jag ju ändå ihop med ett kladdkakemonster av högsta rang.

Vi tänkte att ingen kladdkaka är ju komplett utan tillbehör så vi bjöd även ekorren på lite vaniljsås. Även den verkade vara populär men inte lika mycket som kladdkakan.

När festen var över för ekorren var den rejält sockerhög. Den sprang runt som en dåre och när en annan ekorre fick en brödbit av oss blev den sockerhöga ekorren aggresiv och försökte ta brödbiten av sin kompis.

Hur som helst så är det på det här viset man går ned i vikt genom att äta kladdkaka. Ett minimalt eget intag och sedan bjuder man generöst bort resten till såna som inte bryr sig om sitt utseende, vikt, hälsa eller vad det nu kan tänkas vara.

Det man funderar över nu är hur gott det kommer att vara för ekorren att knapra kottar resten av livet nu då han fått smak på det goda livet? :)

/Rickard Mattsson

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ni verkar haft roligt på Sollerön. ;-)

Rickard Mattsson sa...

Vi har det alltid roligt då vi är ute på upptåg. ;)