fredag 6 augusti 2010

Ugnsgratinerad kyckling med quinoawok och currysås


Det var ett tag sedan jag lade ut något smaskigt recept nu men här kommer ett tips från torsdagens matlagning.

Ugnsgratinerad kyckling: smörj en ugnsform med olivolja, rensa kycklingfiléerna, lägg dem i formen, pensla filéerna med olivolja, strö över krossat linfrö och krydda dem med curry, cayennepeppar och chillipeppar. Sätt in i mitten av kall ugn och gratinera sedan på 225 grader i cirka en timme. Låt stå ett tag på eftervärme och kontrollera sedan att kycklingen är helt färdig. Skär bitarna cirka 15 mm tjocka på snedden för att få rätt utseende på dem inför uppläggningen..

Quinoawok: skölj och koka quinoa som vanligt men tillsätt curry i kokvattnet så att quinoan får gul färg samt lite smak av curry. Efter att quinoan kokat 15 min ska den tas av plattan och stå i fem minuter utan lock. Blanda ned frysta grönsaker som du tinat innan, rör om och låt stå de sista fem minutrarna.

Currysås: koka upp turkisk yoghurt, cirka en deciliter per portion. Krydda med lite salt och massor av curry, smaka av för att få rätt styrka. Rör om lite då och då under uppvärmningen. När såsen är varm slå av plattan. Tärna feta-ost och lägg ned i såsen, rör om och lägg i någon näve med cashewnötter. Rör om och låt stå på eftervärme några minuter.

Lägg sedan upp som på bilden och servera.

Inga kommentarer: