tisdag 10 augusti 2010

Åre-missilen


Köpte ny bil idag, den på bilden ovan. En Volkswagen Passat TDI 2.0. Det innebär att hela fordonsflottan (landsvägscykel, mountainbike, motorcykel och bil) nu är standardiserade på rätt färg, svart! Vårt transport- och lastbehov har ändrats kraftigt i och med köpet av stugan i Åre. Numera räcker det inte med en liten Skoda Fabia utan vi behöver nåt som käkar landsväg till frukost, lunch och middag. Nåt där det går att packa en hel del och som har dragkrok. Nåt där vi får plats med hela lekhagen utan kompromisser. Jag tror Passaten räcker långt i det avseendet. Den drar 0,51 liter diesel per mil och tar oss till och från stugan i Åre med stil, hög säkerhet och bra ekonomi. Faktum är att den går nästan lika ekonomiskt som min hoj, den drar 0,47 liter bensin per mil. Med dagens diesel- och bensinpris tar vi oss till stugan i Åre för 177 kr med bilen och 170 kr med hojen. Att den ser riktigt bra ut med 19" RS4-fälgarna gör ju inte saken sämre. Tonade bakrutor kommer att fullborda Åre-missilen.

4 kommentarer:

Unknown sa...

Har man väl börjat med diesel vill man inte sluta.

Rickard Mattsson sa...

Ojdå är det så beroendeframkallande? Detta blir min första kombi och diesel. Kanske man fastnar rejält i smeten nu då.. ;)

Unknown sa...

Jo du, så illa är det. Samma med kombi :) Håller man på med cykling och skidåkning så behöver man en stor bil, jg lovar.

robert sa...

Diesel är the shit. Plugga in en KCR-box så får du mer vrid och mindre förbrukning. Se nu bara till att undvika Berners.