torsdag 5 mars 2009

Moget

Nu har jag inte tränat på fem dagar. Kroppen börjar kännas som en påse chips samtidigt som förrådet av medicin börjar sina. Igår var jag förbi apoteket och handlade lite nytt inför nästa förkylning. En hemsk tanke som jag vill ska fortsätta vara just en tanke är följande. Jag vaknar upp och har nyss blivit förkyld. Näsan har varit lite rinnig men nu har den slammat igen totalt. Det är stört omöjligt att somna om eftersom jag inte kan andas genom näsan. Jag går upp till kylen och upptäcker till min stora fasa att nässprayen är slut. Vad gör man då? Sitter man uppe hela natten och andas genom munnen tills apoteket öppnat? Nä, jag vill inte fundera mer på det scenariot. Jag tog det säkra före det osäkra och gick förbi apoteket igår och köpte två extra nässpray trots att vi inte hade slut hemma. Till saken hör att jag även har en extra nässpray på jobbet. Man vet aldrig när man sitter där med täppt näsa lixom..

En sak som jag lärt mig på senare tid är att ta det riktigt lugnt då man är sjuk (ja förkyld = sjuk). Det har jag aldrig tidigare tagit fasta på då jag smugit på med lite träning ändå. Nu har jag dock mognat och insett att man faktiskt kan vila i några dagar för att snabbt bli frisk och kanske även få lite mer motivation. Jag blir inte sämre av att vila i fem dagar lixom. Om man som jag har en vilodag per vecka tränar man ju ändå 313 dagar om året. I det perspektivet är fem dagar en fis i rymden. Kroppen börjar nu kännas bättre och ikväll ska jag ta och spinna igång benen lite lätt på trainern. De kommande dagarna kommer inte att bli nåt runners high men det känns både skönt och viktigt att komma igång igen.

/Rickard Mattsson

6 kommentarer:

Anonym sa...

Köpte du någon honung?

Rickard Mattsson sa...

Honung har jag hemma i både fast och flytande form.

Tom sa...

Robert, ska du inte ta upp biodling som hobby?

Rickard Mattsson sa...

Hobby? Robert är köpt av Sveriges Biodlares Riksförbund. Något annat kan inte ligga bakom denna honungs-propaganda. För mer info se: www.biodlarna.se ;)

Anonym sa...

Jag är hedersmedlem nr. 1 och jag är aldrig sjuk.

Rickard Mattsson sa...

Visste väl det. ;)