lördag 6 januari 2007

Vilovecka

Nu har jag tränat hårt, hårdare och hårdast i tre veckor. Det innebär att det nu är dags för en vilovecka med minskad och återhämtande träning, det har kroppen förtjänat!

Sakta men säkert går min effektutveckling uppåt, det går inte fort men det går åt rätt håll och för tillfället känns det riktigt bra i kroppen trots hård belastning.

Två böcker har avverkats mellan träningarna de senaste månaderna. Jag vill passa på att rekommendera dessa och nämna lite kort vad de innehåller.

Bok #1 The Cyclists Training Bible (third edition)
Boken är skriven av tränaren Joe Friel. Den riktar sig till cyklister som vill strukturera sin träning för att nå sin ytterasta potential. Träningsfilosofin som förordas genom hela boken är periodisering, både över året och över kortare perioder. Boken hjälper till att sätta samman ett träningsschema baserat på svagheter och hur mycket tid som finns till godo för träning. Jag tycker boken var väldigt bra, den klart bästa jag läst hittills.
ISBN: 1-931382-21-2

Bok #2 Lance Armstrong - It´s Not About the Bike
Boken är skriven av Lance Armstrong. Den handlar om Lance uppväxt, cancern och hur han blev bäst i världen på cykling. När man läser boken förstår man vilken besatthet den mannen måste haft till cyklingen. Det i kombination med väldigt bra gener från föräldrarna gjorde honom till en enastående atlet. Boken är både lättläst och bra, den rekommenderas.
ISBN: 0-224-06087-2

Nä nu ska jag vila minst lika hårt som jag tränar!

/Rickard Mattsson

3 kommentarer:

Unknown sa...

Ett hett lästips är "Tour de Force" den är lite mer objektiv i sin skildring av Lance, men man blir inte desto mindre imponerad.

Anonym sa...

Okej, den lägger jag till handalistan.

Anonym sa...

Om ni vill läsa något med lite tyngd så kan ni få låna mina träningsdagböcker. Nej jag bara skojar, så roligt skall ni inte få ha.