torsdag 13 mars 2008

Groddmannen

Idag åt jag groddar till frukost, mellanmål och middag. Alfagroddar till frukostmackan, munggroddar på mellanmålsmackan och munggroddar igen till middagens lasange. Finns det någon hjälp mot groddberoende?

Träningen idag bestod av styrketräning på gymmet. Kroppen kändes grym, hade jag haft tid hade jag nog suttit där fortfarande och lyftat.. Eller tränat biceps för den delen...

Kan man byta ut fredagschokladen mot groddar?

/Rickad Mattsson

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag kan erbjuda mig att äta upp din choklad, så kan du få mina groddar. Det känns helt okej för mig faktiskt...

Anonym sa...

Grodlår kräver mycket groddar, det hörs ju på ordet...ingen idé att motarbeta det.

Bra tanke med bicepsträningen, men du måste gå från tanke till handling! Eftersom biceps är en kvalitémuskel krävs dock mer än groddar som föda.

/Flipp och Flopp

Rickard Mattsson sa...

Haha, Annika du får inte snaska på min choklad! ;)

Flipp och flopp, när jag cyklat färdigt ska jag göra som alla andra och träna kroppens mest värdelösa muskel. Tills dess fortsätter jag att träna för att få en användbar kropp.

Anonym sa...

Kroppens mest värdelösa muskel??? Varför skulle den vara mer värdelös en någon annan? Att träna den är kanske meningslöst om man inte är bodybuilder, den får ändå bra träning när man tränar rygg t ex.
Men det man inte har kan man välja att sträva efter eller förakta...
Markus N

Rickard Mattsson sa...

Oj! En biceps-lover på kroken ;).

Det jag menade är du dels inne på själv. Biceps tränas indirekt i alla andra övningar som har med överkroppen att göra. Chin-ups, sittande rodd, frivändning mfl mfl. Alla övningar tränar indirekt biceps så någon separat biceps-träning känns rätt onödig såvida man inte vill skaffa sig en beach-kropp som för övrigt inte är praktiskt användbar förutom att det ser bra ut.

Med att biceps är kroppens mest väredlösa muskel menar jag att du använder den ändå inte till något praktiskt i verkligheten. Det finns enligt mig ingen mening att ha enorma bicepsmuskler förutom rent estetiska.

Har man inget innehåll så får man fokusera på att fixa en snygg förpackning...