torsdag 22 april 2010

Het wokad kyckling


Superkocken har gjort ett framträdande ikväll. Tog inspiration av min senaste dejt för dagens matlagning, tack!

Ingredienser för fem personer/portioner:
  • 900 gram kycklingfilé
  • 3 dl ris
  • 3 dl olivolja extra virgin
  • 3-4 msk sambal oelek
  • Salt
  • 5-6 dl cashewnötter
  • 1 gul lök

Koka upp vattnet till riset (7,5 dl för 3 dl ris). Koka sedan riset under lock på låg värme i 20 minuter. Under tiden, rensa och tärna kycklingfiléerna i små bitar. Töm upp cirka 3 dl olivolja i en stor wokpanna och sätt plattan på högsta effekt. Vänta några minuter och lägg sedan i kycklingbitarna. Woka kycklingen i oljan så den får färg. Salta och tillsätt 3-4 matskedar sambal oelek, rör om och blanda. Tillsätt 5-6 dl cashewnötter, blanda igen. Hacka löken i småbitar, lägg sedan ned den i woken. Vid det här laget borde riset vara färdigt. Lägg riset i wokpannan och rör om, lägg på lock och låt dra några minuter på eftervärme (slå av plattan).

Om du inte snorar och/eller blir tårögd när du äter, tillsätt mer sambal oelek nästa gång.. ;-)

Lycka till!

/Rickard

Inga kommentarer: